Fitness recept: zdravé kokosové tyčinky

Fitness recept: zdravé kokosové tyčinky 

Už jsi byl dneska ve spížce několikrát a furt nic? Tak si upeč něco jednoduchého a dobrého na zub. Třeba kokosové tyčinky se spoustou vlákniny a minimem kalorií. Ideální svačinka k doplnění energie v průběhu dne, díky které nezavršíš karanténu o patnáct kilo těžší. A příprava? Hračka.

Mezi domácími tyčinkami a těmi z obchodu nemusí být vždy velký rozdíl. Výhodou domácích však je, že přesně víš, co v nich je. Samé zdravé ingredience a žádné nadbytečné cukry či ochucovadla. Kokosové tyčinky z dnešního receptu se skládají především z ovesných vloček. Ty obsahují zdraví prospěšné beta-glukany, které snižují hladinu nezdravého cholesterolu a zvyšují imunitu. Kokos zase obsahuje minerály – fosfor, vápník a hořčík. A namísto cukru – med či javorový sirup!

Na kokosové tyčinky budeš potřebovat

·  2 hrnky ovesných vloček

·  1 hrnek strouhaného kokosu

·  1 polévková lžíce kakaového prášku

·  1 polévková lžíce skořice

·  1 vejce

·  ½ hrnku medu nebo javorového sirupu 

Postup

Připrav si dvě misky – v jedné promíchej ovesné vločky, strouhaný kokos, kakao a skořici. Ve druhé rozšlehej vejce s medem a pak směs vmíchej do suchých ingrediencí v první misce. Plech vylož pečicím papírem, směs na něj nalij a rovnoměrně rozprostři. Vlož do trouby na 20 minut. Pokud chceš, můžeš povrch po 15 minutách pečení posypat strouhaným kokosem. Hotovou kokosovou hmotu nechej vychladnout a poté nakrájej na rovnoměrně velké kousky.

TIP: Pokud bys chtěl podpořit růst svalů, přidej do misky se suchými ingrediencemi  lžičku kvalitního proteinu. Chuťově se hodí třeba čokoládový, ale můžeš si vybrat i jiný. Mrkni na článek: Jak si správně vybrat ten nejlepší protein?

Nech si chutnat!