Jak si vybrat plavky podle typu postavy?

Jak si vybrat plavky podle typu postavy?

Léto za rohem a ty ještě nemáš plavky? Pak ti přijde akorát vhod náš praktický průvodce světem plavek. Správné plavky jsou totiž nejen pohodlné, ale umí přitáhnout pozornost k nejhezčím částem tvojí postavy. Omrkni i čerstvé kousky z kolekce Ocean Selected od slovenské značky Nebbia: originální retro potisky, praktické střihy a eco-friendly materiály!

Sehnat perfektně padnoucí plavky není úplně jednoduché. Na fotce či modelce vypadají vždy skvěle, ale když si je vyzkoušíš, není to ono. Jak si tedy vybrat plavky přesně pro tvůj typ postavy? Zkus se řídit následujícími radami. 

Plavky pro větší prsa

Máš-li naděleno, dej si záležet při výběru horního dílu plavek – měl by ti poskytovat dostatečnou oporu a prsa držet na svém místě. Tenké trojúhelníky sice vypadají sexy, při pohybu nebo plavání to ale není nejpohodlnější řešení. Pokud zvolíš plavky nevyztužené, je nezbytné dvojité podšití, které zaručí, že nikde nebude nic prosvítat. Vyzkoušej ultra sexy bikiny top s řasením, u kterého si můžeš nastavit šířku podle objemu poprsí. Díky šňůrkám na zádech a krku si plavky nastavíš tak, aby ti seděly. 

Skvělé jsou klasické podprsenkové střihy, které mohou být opatřené i kosticemi. 

Tip: Tento typ plavek je skvělý i v případě, že máš trojúhelníkový typ postavy. 

Plavky pro menší prsa

Menšímu dekoltu bude slušet téměř vše – dovolit si můžeš i modely zdobené volánky nebo řasením. Vyhýbat se nemusíš ani výraznějším barvám či potiskům. Sedět ti bude především horní díl tvaru trojúhelníků opatřený tenčími ramínky.

Ideální jsou vyztužené nebo dvojitě prošité košíčky, které jsou vpředu pevně sešité, a tak spolehlivě drží i během workoutu nebo plavání. Sáhnout můžeš i po plavkách s vyjímatelnými vycpávkami. Trojúhelníkový tvar je dobrou volbou i pro postavu ve tvaru přesýpacích hodin, která má souměrně široké boky i ramena.

Pro menší nebo střední poprsí je perfektní i variabilní trendy bikiny bandeau top s odnímatelnými ramínky.

Plavky vcelku pro sport

Dáš si ráda pár bazénů? Surfuješ, jezdíš na vodních lyžích nebo děláš aquabeling? Ať už provozuješ jakékoliv vodní sporty, budou se ti namísto bikin hodit rafinované jednodílné plavky, které ti poskytnou jistotu při všech aktivitách. Širší ramínka díky technologii stay-in-place zaručí, že nikde nic nevykoukne ani nevyskočí. A ještě k tomu ti budou fakt slušet, až vyrazíš s partou na pláž. 

Chystáš se na vodu? Pořiď si pruhované plavky vcelku inspirované pobřežní hlídkou a nalaď se na retro vibes. 

Monokiny 

Monokiny jsou plavky, které mají to nejlepší z obou střihů a jsou vhodné pro každý typ postavy. Slušet budou především postavě ve tvaru jablka, pro kterou je typické větší bříško a kratší trup, protože vytvářejí sexy siluetu. Právě monokiny se sexy překříženým výstřihem opticky zvýrazní dekolt, a navíc zúží pas. Omrkni také i novinku – monokiny s přitažlivým šněrováním na zádech. Nedokážeme se rozhodnout, zda vypadají lépe zepředu či zezadu. 

Spodní díl plavek

Kromě střihu se zaměř také na výběr vhodné barvy. Pestrobarevný nebo výrazný spodní díl bude poutat pozornost, a tak je perfektní, pokud chceš odvést zrak od širších ramen. Výraznější spodní díly jsou proto vhodné pro postavu typu obrácený trojúhelník, která se vyznačuje úzkým pasem a širšími rameny.

Máš-li naopak spíše sexy širší boky a stehna, zapomeň raději na miniaturní spodní díly a pestrobarevné vzory a zvol klasicky střižený spodek s mírným vykrojením. 

Kratší nohy opticky prodlouží extra vykrojený brazilský střih, a pokud jsi celý rok tvrdě makala na zadečku, můžeš svoje úsilí zužitkovat a sáhnout po sexy tangách.

Aktivní pohyb & odpočinek na pláži

Chceš si zahrát plážový volejbal a pak se chvíli jen tak válet u bazénu? Mrkni na novou kolekci Nebbia – Ocean Selected. Jednotlivé díly se dají kombinovat a díky praktickým střihům jsou skvělé nejen na opalování, ale i k aktivnímu pohybu. Perfektní je třeba praktický bikini top, který si můžeš vzít do fitka i na pláž! A z nákupu rozhodně nebudeš mít špatné svědomí – všechny kousky jsou vyrobeny z recyklovaných plastů sesbíraných ze dna oceánů. Eco-friendly materiál je příjemný, funkční a vyrábí se ve spolupráci se španělskou značkou SEAQUAL. 

Jak o plavky správně pečovat?

Slaná nebo chlorovaná voda, UV záření a občas ušpinění opalovacím mlékem. Plavky dostávají každou sezónu pořádně zabrat, tak se o ně nauč správně pečovat, aby ti vydržely co nejdéle. Po koupání je vždy propláchni čistou vodou. Jednou za čas můžeš plavky vyprat i v pračce (ideálně v ochranném sáčku) ve studené nebo vlažné vodě a na šetrný program. Plavky se nesmí žehlit ani napařovat, došlo by k nevratnému poškození elastických vláken. Nesuš je ani na přímém sluníčku, aby nevybledla jejich barva, ale pověs je někam do stínu. 

 

Hezké léto!