Motivace snadno a rychle

Několik praxí ověřených tipů

Pokud se snažíš shodit nějaké to kilo, nebo naopak nabrat svalovku, či se chceš jen udržovat v kondici, určitě jsi už zjistil, že motivace je klíčová věc.  Většina z nás ji k tomu, aby začala pořádně makat, zkrátka potřebuje. Ale kde ji hledat? Sepsali jsme ti pár praxí ověřených tipů, které na nás fungují. Vyzkoušej je a zjisti, jestli to máš stejně! 

Poznej svůj cíl

Ještě než vůbec začneš, je dobré být upřímný alespoň sám k sobě. Proč chceš cvičit? Chceš zapůsobit na partnera, vyladit formu do plavek, připravit se na soutěž...? V hlavě si to ujasni a svůj cíl si klidně někam napiš. Cesta je vždy jednodušší, pokud člověk ví, kam jde!

Ve dvou se to lépe táhne

Pokud se do cvičení vrhneš s kamarádem, kamarádkou, ségrou nebo partnerem, můžete se motivovat vzájemně. A navíc nemusíte být jen dva, klidně udělejte větší gym-partu! Když budeš dřepovat doma sám, určitě to vzdáš dříve, než když jsi kamarádům na očích. Navíc tě můžou i trošku vyhecovat a to se vždycky hodí.

Outfit nejen na parádu

Chceš se nějak odměnit za zdolání prvního mezníku nebo za nový osobák? Pořiď si stylový outfit na cvičení! Vyber si nějaký kousek, který bude z kvalitního materiálu, abys měl 100% pohodlí. Důležité je i to, aby ses v něm sám sobě líbil. Budeš se divit, ale i taková maličkost jako sladěný komplet může člověka nakopnout a motivovat. Hned máš o důvod navíc vyrazit do fitka a všem se předvést.

Foť a natáčej

Fotky a videa jsou skvělým výukovým i motivačním materiálem. Můžeš se na nich vidět i z jiných úhlů, než je pro tebe běžné, a díky tomu odhalíš malé skryté chyby, například nerovná záda, špatně pokrčená kolena, ... Fotky jsou skvělé u cviků, které se dělají na výdrž. Pokud tě u nich někdo bude fotit, zaručeně vydržíš o mnoho déle! Protože kdo by tu hezkou fotku nechtěl, že jo. :) Většinou se to týká spíš estetických sportů jako pole dance, kde je potřeba vydržet v póze, přestože to bolí.

Porovnávačky

Progres je asi největší motivací pro nás všechny. Už se ti stalo, že ti někdo řekl: „Ty jo, ty vypadáš dobře! Určitě jsi hodně zhubnul!“, ale ty si připadáš pořád stejně? Není divu – sám sebe totiž vidíš každý den, a tak změny tolik nevnímáš. Proto je super se občas vyfotit! Nestyď se a udělej si jen pro sebe fotku ve spodním prádle třeba každý první den v měsíci. Pak už ti žádný progres neuteče a krásně uvidíš, co a jak se na tvém těle změnilo.