Jak jíst lépe?

Stravujte se v práci zdravěji!

Hotovky, jídlo z fastfoodu a sladkosti – poznáváš v tom jídlo, které konzumuješ v práci? Pak věnuj pozornost našemu článku. Poradíme ti, jak i v práci můžeš jíst o něco lépe a zdravěji. Jsme to, co jíme. Chceš-li být fit, měl bys rozhodně začít u stravy! V práci jsme většinou ve spěchu, dostáváme se do stresových situací a na jídlo zapomínáme. Pojď to s námi změnit.

Proč řešíme právě jídlo v práci? Většina z nás dává na pracovišti přednost rychlovce před pořádným obědem. Ta nás sice na chvíli nakopne, ale pak následuje velký propad, útlum a energie je fuč. Začni jíst zdravě a věř tomu, že si energii udržíš celý den, a to i přes pracovní nasazení. Někteří z nás navíc v práci jedí dvě až tři jídla denně pět dní v týdnu, což má velký vliv na naši váhu a zdraví.

Připrav si jídlo předem

O víkendu nebo večer předem si můžeš připravit zdravý oběd s sebou. Rozděl si jídlo do krabiček a druhý den máš o starost méně! Budeš přesně vědět kolik a co jíš. Poděkuje ti i tvá peněženka – navař si předem a ušetříš za drahé jídlo z restaurací. 

Uvař si s kolegou

Proč si v práci něco neukuchtit? A co přizvat třeba kolegu s kanclu, aby ti trochu píchnul? Ve dvou se to lépe táhne, to je jasné. Můžete se spolu podělit o nápady, recepty a navíc to budete mít rychleji, když si práci rozdělíte. Pokud nemáte v práci žádné velké vybavení, nevadí! Salát nebo wrap určitě zvládnete. 

Restaurace ano, ale zdravě!

Když se ti nechce věřit nebo se chceš zkrátka připojit ke kolegům, kteří jdou někam na oběd, není na tom nic špatného. Snaž se ale vyhnout masným a smaženým jídlům a sáhni raději po něčem lehčím, zelenějším. Většina restaurací nabízí i zdravější jídla, než jsou knedlíky s omáčkou. 

Zdravé svačinky vždy při ruce

Všichni občas potřebujeme nějakou tu odpolední sváču, abychom přežili do konce pracovního dne. Místo čokoládové tyčinky nebo brambůrek zkus něco nutričně hodnotnějšího. Co třeba sušené maso, oříšky, sušené ovoce, proteinový nápoj nebo tyčinka? V šuplíku je můžeš mít pořád, vybrat si můžeš z nepřeberného množství druhů nebo příchutí a vyhneš se tak konzumaci zbytečných cukrů. Výše jmenované zdravé dobroty najdeš i na našem e-shopu. 

I malé změny mohou pořádně zahýbat s tvým výkonem a energií. Nic neodkládej na zítra a začni už dnes! Připrav si zdravý oběd na příští den už dnes. Tvoje tělo ti poděkuje a třeba tak inspiruješ i další kolegy!